Hienoja makuja maidosta

Mitä vapaan lehmän maito on?

Juustoportin Vapaan lehmän maidon tuottajat sitoutuvat monin tavoin eläinten parempaan hyvinvointiin ja huolenpitoon.

Vapaan lehmän maito on:

100% edistyneen tason Welfare Quality®  - maitoa ensimmäisenä Euroopassa, valvotusti
100%  vapaasti pihatossa elävien ja ulkoilevien lehmien maitoa 
100%  hyvinvointisopimustiloilta kerättyä maitoa
100%  Nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmään kuuluvilta tiloilta
100%  eläinten parempaan kohteluun koulutetuilta ja sitoutuneilta tiloilta
100%  GMO-vapaata
 
 


100%  maidosta on tuotettu ympäristöystävällisemmin
100%  perheyrityksen jalostamaa
100%  Juustoportin tuottajista saa keskimääräistä korkeampaa tuottajahintaa
100%  läheltä kerättyä

Eettisestä maidontuotannosta kiinnostunut kuluttaja voi vaikuttaa eläinten hyvinvointiin valitsemalla Vapaan lehmän maidon ja maitotuotteet.

Tiedämme että maailma ei ole vielä valmis, eikä meilläkään kaikki ole vielä täydellistä. Mutta me teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että olisi.

 

Lue Vapaan lehmän maidon tuotantotavoista täältä:

Usein kysyttyä

Mitä Vappan lehmän maito on

 

 

Vapaita lehmiä ei pidetä kytkettyinä.

Vapaat lehmät saavat liikkua vapaasti pihatossa ja ulkoilla ympäri vuoden. Pihattonavetassa lehmä saa jatkuvaa liikuntaa, joka on hyväksi mm. ruoansulatukselle ja jalkaterveydelle. Pihatossa lehmällä on mahdollisuus myös hoitaa kehoaan ja toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä. 

Kaikki vapaat lehmät pääsevät ulkoilemaan silloin kun tahtovat.

Suurin osa Vapaan lehmän maidosta on tullut ulkoilevilta lehmiltä jo pitkään. Vuoden 2017 aikana ihan kaikilla Vapaan lehmän tiloilla ympärivuotinen ulkoilu tuli mahdolliseksi. Ulkoilulla on suotuisia vaikutuksia mm. sorkkaterveyteen ja fyysiseen kuntoon. Vapaaehtoisesta ulkoilusta lehmät pitävät. Sopivalla säällä on kiva ulkoilla, kun taas helteisellä tai myrskyisellä säällä on mukavampi olla pihaton suojassa.

Juustoportti maksaa maidosta parempaa hintaa tuottajilleen.

Juustoportti maksaa markkinajohtajaa parempaa hintaa maidontuottajilleen. Näin on tapahtunut liki parikymmentä vuotta. Juustoportti myös korvaa eläinten hyvinvoinnista aiheutuneita kuluja tuottajilleen, mm. eläinlääkärin tekemästä vasikoiden nupoutuksesta aiheutuneet eläinlääkärikulut Juustoportti korvaa kaikille tiloilleen.

Vapaiden lehmien hoitajat saavat ihan erityisen koulutuksen työhönsä.

Vapaan lehmän tilat ovat sitoutuneet eläinten parempaan kohteluun ja siihen järjestettyyn koulutukseen. Juustoportti on esimerkiksi kutsunut amerikkalaisen eläinten käsittelykouluttajan, eläinlääketieteen tohtori Don Höglundin kouluttamaan Vapaan lehmän tilallisia ja tilojen eläintenhoitajia. Höglund on tunnettu maailman laajuisesti eläinten käyttäytymisopeista ja kuinka eläimiä tulisi käsitellä ja opettaa. Hän on sertifioinut oppimetodinsa ja tilat ovat saaneet kurssista sertifikaatit.

Vapaan lehmän maito kerätään vain meijerin läheltä.

Juustoportin Vapaan lehmän maidon keräilymatkat ovat keskimääräistä pienemmät; suurin osa Juustoportin maitotiloista sijaitsee noin 15 kilometrin säteellä meijeristä, joten keräilyalueen läheisyys pienentää maidon hiilijalanjälkeä.

Vapaan lehmän maito tuotetaan ympäristöystävällisemmin.

Juustoportti huolehtii ympäristöasioista muillakin tavoin: Esimerkiksi kaikki Juustoportin käyttämä sähkö on alkuperämerkittyä vihreää sähköä, joka on tuotettu vain uusiutuvilla energiamuodoilla ja hiilidioksidipäästöt ovat nolla. Meijerin lämpöenergiasta 85% tuotetaan uusiutuvilla luonnonvaroilla, hakkeella ja pelletillä, jotka nekin tulevat meijerin lähiympäristöstä. Raskasta polttoöljyä Juustoportti ei ole käyttänyt lainkaan.

Juustoportti perheyrityksenä

Olemme vastuullinen yritys, joka maksaa kaikki veronsa Suomeen. Olemme kyenneet luomaan yhden pysyvän työpaikan kuukaudessa jo kahdenkymmenen vuoden ajan.

Tiedämme, että maailma ei ole vielä valmis, eikä meilläkään kaikki ole vielä täydellistä. Mutta me teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että olisi. Meillä on vilpitön halu tehdä huomisesta eilistä parempi.

Vapaan lehmän tuotteet
  • vapaan_lehmän_maustamaton_rahkavapaan_lehmän_kevytmaitojuoma VAPAAN_lehmän_rasvaton_maitojuoma
  • Vapaan lehmän kevyt kermaviili    Vapaan lehmän AB-piimä
  • Vapaan lehmän AB-jogurttiVapaan_lehmän_jogurtti_Mansikka
  • Vapaan lehmän kevytmaitoVapaan lehmän rasvaton maito 1ltr    Vapaan lehmän täysmaito 1ltr