Alkuruuat

Viinitarhurin juustokeitto

n. 25 min

4 annosta

Ainekset

5 rkl Juustoportin kirnuvoita
6 rkl vehnäjauhoja
1½ l lihalientä
suolaa
paprikajauhetta
3 rkl kuivaa valkoviiniä
2 keltuaista
1,5 dl Juustoportin ruoka- tai kuohukermaa
2 dl Juustoportin Viinitarhurin juustoa raastettuna

Halutessasi lisää silputtuja yrttejä mausteeksi esim. persiljaa ja kirveliä

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Lisää liemi vähitellen ja mausta suolalla, paprikajauheella ja valkoviinillä. Keitä noin 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja kerma. Kaada keitto vähitellen kulhoon ja vatkaa koko ajan.
  3. Lisää juustoraaste.
  4. Tarjoa mausteyrttien ja vaalean leivän, esimerkiksi patongin kanssa.

Käytä näitä