Jälkiruuat

Viinitarhurin juustoa, päärynää ja rosmariinia

Vähintään kahdeksan kuukautta kypsynyt Viinitarhurinjuusto on monikerroksinen ja voimakas. Kellaroinnin aikana Viinitarhurinjuustoa harjataan säännöllisesti Torresin Sangre de Toro -punaviinin ja yrttien seoksella, josta juusto saa ominaisen yrttien, viinin ja kermaisen pähkinäisen tuoksun.

Ainekset

1–2 päärynää

1 rkl voita

1 tl hunajaa

1 rkl rosmariinia hienonnettuna

ripaus suolaa ja mustapippuria

1 pkt Juustoportin Viinitarhurin juustoa

Suolakeksejä

 

Ohje

  1. Kuutioi päärynät.
  2. Kuumenna voi pannulla. Lisää hunaja, rosmariini ja päärynät. Paista 2–3 minuuttia, niin että päärynät pehmenevät.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jäähdytä.
  4. Paloittele juusto.
  5. Kokoa kekseille päärynää ja juustoa. Koristele rosmariinilla.

 

Kuvat ja resepti Kesko Oyj

Käytä tätä!