Ainekset
5 dl Juustoportti kaurajuomaa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
noin 13 dl vehnäjauhoja
150 g vegaanista margariinia
Täyte:
4-5 dl maustamatonta Juustoportti Kaurakeviä
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
noin 200 g (pakaste)mustikoita
Voiteluun:
Juustoportti kaurajuomaa
Ohje
- Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi (37 astetta).
- Liuota joukkoon hiiva.
- Lisää sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Sekoita.
- Lisää vehnäjauhoja vähitellen koko ajan taikinaa vaivaten.
- Lisää pehmeä margariini. Lisää jauhoja tarvittaessa koko ajan taikinaa tunnustellen ja vaivaten. Lisää jauhoja maltilla, sillä kaikkein kuohkeimmat pullat syntyvät pehmeästä taikinasta. Vaivaa taikinaa ainakin 5 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja siihen on muodostunut hyvä sitko.
- Peitä taikinakulho leivinliinalla. Siirrä kulho lämpimään, vedottomaan paikkaan ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat. Jaa taikina noin 24 osaan riippuen siitä kuinka suuria pullia haluat.
- Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia leivinpaperilla vuoratuille uuninpelleille. Jätä reilusti kohoamisvaraa.
- Peitä pullat liinalla ja kohota vielä toiseen kertaan.
- Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen (205-asteeseen, jos käytät kiertoilmauunia).
- Valmista täyte sekoittamalla kaurakevin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
- Kun pullat ovat kohonneet, paina keskelle esimerkiksi jauhoihin kastetulla juomalasin pohjalla syvennys ja lusikoi siihen kaurakeviseosta. Lisää päälle mustikoita.
- Voitele pullat kaurajuomalla. Paista pullia noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.