Ainekset
Pohja:
200 g tummia täytekeksejä (esim. Domino)
30 g sulatettua Juustoportin kirnuvoita
Valkosuklaamousse:
3 liivatelehteä
1 dl Juustoportin Vapaan lehmän täysmaitoa
2 tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata
2 dl Juustoportin kuohukermaa
1 dl Juustoportin AB Vaniljajogurttia
Kerrosten väliin yksi paseerattu passionhedelmä
Mustikkamousse:
2 liivatelehteä
200 g mustikoita
100 g valkosuklaata
2 dl Juustoportin kuohukermaa
1 dl Juustoportin AB Vaniljajogurttia
Koristeluun
1 passionhedelmä
0,5 dl tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita
tummaa suklaata rouheena
Ohje
- Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Käyttämällä reunakalvoa saat kakun reunasta siistin.
- Hienonna keksit muruiksi ja sekoita joukkoon voisula. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle siten, että jätät reunalle n. 1 cm tyhjää.
Valmista ensin mustikkamousse:
- Liota liivatteet kylmässä vedessä, kunnes ne pehmenevät.
Kuumenna mustikat kattilassa ja paseeraa ne sitten tiheän siivilän läpi. - Kaada mustikoista saatu seos takaisin kattilaan ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois.
- Lisää liivatteet kattilaan ja kiehauta mustikka-liivateseosta, kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet.
- Siirrä seos jäähtymään.
- Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa enintään 30 sekuntia kerralla, lämmityskertojen välissä hyvin sekoittaen.
- Vaahdota kerma.
- Sekoita mustikka-liivateseos kolmessa erässä valkosuklaan joukkoon.
- Sekoita suklaa-mustikkaseos vaniljajogurtin kanssa.
- Nostele mustikka-suklaaseos varovaisesti kerman joukkoon ja kaada irtopohjavuoan pohjalle.
- Siirrä vuoka kylmään jähmettymään passionhedelmän paseeraamisen ja valkosuklaamoussen valmistamisen ajaksi.
- Paseeraa passionhedelmä tiheän siivilän läpi ja ota passionhedelmästä saatu seos talteen. Lisää passionhedelmä mustikkamoussekerroksen päälle vasta ennen valkosuklaamoussekerroksen lisäämistä, jolloin mustikkamoussekerros on hyytynyt.
Valmista valkosuklaamousse:
- Liota liivatteet kylmässä vedessä, kunnes ne pehmenevät.
- Lisää maito, vaniljasokeri ja valkosuklaa kattilaan ja kuumenna varovaisesti, kunnes valkosuklaa on täysin sulanut.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, lisää kattilaan ja nosta suklaa-maitoseoksen lämpötilaa, kunnes liivate on täysin sulanut.
- Siirrä seos jäähtymään.
- Sekoita suklaaseos vaniljajogurtin kanssa tasaiseksi.
- Vaahdota kerma ja nostele jäähtynyt suklaa-maitoseos kerman joukkoon varovaisesti.
- Kaada täyte kakkupohjan päälle ja siirrä kakku hyytymään neljäksi tunniksi tai yön yli.
- Koristele kakku juuri ennen tarjoilua passionhedelmällä, suklaalla ja mustikoilla.