Jälkiruuat

Suven suloisin jogurttijäätelökakku

alle 30 min + 6 tuntia pakastus

12 annosta

Ainekset

Kolmeen osaan leikattu sokerikakkupohja, valmis tai itsetehty
1- 1,5 l Hyvin-mangojugurttia
1 dl mantelilastuja
pinnalle tomusokeria ja eläviä kukkia

Ohje

  1. Aseta sokerikakun pohja alimmaiseksi sopivan kokoiseen, tuorekelmulla vuorattuun vuokaan.
  2. Kaada pinnalle puolet jugurtista.
  3. Aseta jugurtin pinnalle seuraava kakkupohjan pala ja kaada sen päälle loput jugurtista. Jugurtin kokonaismäärä riippuu sokerikakkupohjan halkaisijasta, pienelle valmispohjalle riittää 1 l.
  4. Laita kanneksi viimeinen kakkupohja.
  5. Laita koko kakku pakastimeen n. 6 h.
  6. Irrota pakastanut kakku varovasti vuoasta ja kelmusta.
  7. Ripottele pinnalle paahdetut mantelilastut. Koristele vielä syötävin kukkasin ja pöläyksellä tomusokeria.