Jälkiruuat

Suolakaramelli Crème brûlée

4 annosta

Ainekset

2 prk (á 2 dl) Juustoportin laktoositonta kuohukermaa
5 keltuaista
½ dl ruokokidesokeria
½ tl suolaa

Pinnalle:
3-4 rkl ruokokidesokeria
merisuolakiteitä
1 rs (150 g) tuoreita vadelmia

Ohje

  1. Laita kerma ja sokeri kattilaan, kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
  2. Erottele munan keltuaiset ja vispaa rakenne rikki. Lisää munamassa ja suola kiehahtaneeseen kerma-sokeriseokseen, nosta kattila liedeltä. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada seos annosvuokiin ja laita vuoat syvälle uunipellille, jossa on vettä niin, että se ulottuu vuokien puoliväliin.
  4. Kypsennä uunin keskitasolla 150 asteessa n. 45-50 minuutin ajan. Vanukkaat saavat jäädä keskeltä hyllyviksi, ne hyytyvät vielä kylmässä. Anna siis jäähtyä jääkaapissa 2-3 tunnin ajan tai jopa yön yli.
  5. Ripottele kunkin vanukkaan pinnalle ohuelti ruokokidesokeria ja paahda sokeri kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksilla rapeaksi.
  6. Ripottele tarjoiluvalmiiden crème brûlee annosten pinnalle merisuolakiteitä ja koristele vadelmin.