Ainekset
2 prk (á 2 dl) Juustoportin laktoositonta kuohukermaa
5 keltuaista
½ dl ruokokidesokeria
½ tl suolaa
Pinnalle:
3-4 rkl ruokokidesokeria
merisuolakiteitä
1 rs (150 g) tuoreita vadelmia
Ohje
- Laita kerma ja sokeri kattilaan, kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
- Erottele munan keltuaiset ja vispaa rakenne rikki. Lisää munamassa ja suola kiehahtaneeseen kerma-sokeriseokseen, nosta kattila liedeltä. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos annosvuokiin ja laita vuoat syvälle uunipellille, jossa on vettä niin, että se ulottuu vuokien puoliväliin.
- Kypsennä uunin keskitasolla 150 asteessa n. 45-50 minuutin ajan. Vanukkaat saavat jäädä keskeltä hyllyviksi, ne hyytyvät vielä kylmässä. Anna siis jäähtyä jääkaapissa 2-3 tunnin ajan tai jopa yön yli.
- Ripottele kunkin vanukkaan pinnalle ohuelti ruokokidesokeria ja paahda sokeri kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksilla rapeaksi.
- Ripottele tarjoiluvalmiiden crème brûlee annosten pinnalle merisuolakiteitä ja koristele vadelmin.