Ainekset
Tartalettipohjat
110 g Juustoportin kirnuvoita
1 dl tomusokeria
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 kananmunan keltuaista
3,5 dl vehnäjauhoja
Suklaatäyte
50 g Juustoportin vispikermaa
100 g maitosuklaata
Vadelmatäyte
150 g Juustoportin turkkilaista jogurttia
250 g mascarponea
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl Juustoportin vispikermaa
100 g tuoreita vadelmia
Suklaakuorrute
150 g Juustoportin kirnuvoita
0,5 dl Juustoportin vispikerma
100 g maito- tai tummaa suklaata
1,5 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
100 g Candy melts -nappeja
Koristerakeita
Ohje
Tartalettipohjat
- Yhdistä kulhossa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, suola ja vaniljasokeri, vatkaa sileäksi massaksi.
- Lisää kananmunan keltuaiset joukkoon, jatka vatkaamista.
- Yhdistä joukkoon lopuksi vehnäjauho ja sekoita kovaksi massaksi.
- Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi ja nosta jääkaappiin kylmään n. 15 minuutiksi.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Ota kylmästä tartalettitaikinasta leivosrenkailla 7 kpl pyöreitä pohjia tai vaihtoehtoisesti lasin avulla muffinssipeltiin pyöreät isommat palaset.
- Nosta pyöreät pohjat uunipellille leivinpaperin päälle.
- Nosta leivosrenkaat pohjien päälle.
- Leikkaa leivosrenkaiden reunoille tartalettitaikinasta pitkät suikaleet ja asettele leivosrenkaiden reunoihin, siisti yläosat veitsellä.
- Pistele haarukan avulla pohjiin reikiä.
- Nosta valmiit pohjat hetkeksi kylmään ennen paistoa.
- Paista tartalettipohjia n. 15 minuuttia uunissa, anna jäähtyä ennen täyttöä.
Suklaatäyte
- Rouhi suklaa pieni rouheeksi ja laita se kulhoon.
- Kuumenna kerma kuumaksi, mutta älä keitä.
- Kaada kerma suklaarouheen päälle, anna seoksen olla hetken aikaa, niin että suklaa sulaa.
- Sekoita suklaaseos lusikalla vielä tasaiseksi.
- Nostele noin ruokalusikallinen suklaaseosta tartalettien pohjalle.
- Nosta tartaletit kylmään ennen vadelmatäytettä.
Vadelmatäyte
- Yhdistä keskenään turkkilainen jogurtti, mascarpone, sokeri, vaniljasokeri ja vispikerma, vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.
- Lisää tuoreet vadelmat joukkoon ja vatkaa kunnes vadelmat ovat antaneet vaaleanpunaisen värin vadelmatäytteelle.
- Lisää pursotuspussin avulla täyte suklaatäytteen päälle.
- Nosta leivokset kylmään.
Suklaakuorrute
- Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi
- Lisää jäähtynyt suklaa voin joukkoon vatkaten.
- Jatka vatkaamista ja lisää tomusokeri sekä vaniljasokeri joukkoon.
- Lisää vispikerma ja vatkaa kreemi silkkisen pehmeäksi ja kuohkeaksi.
- Lisää täyte pursotuspussiin, jossa on haluamasi tylla, koristele leivokset suklaakreemillä ja koristerakeilla.
- Lisäksi voit sulattaa candy melts -nappeja ja ottaa haluamallasi muotilla suklaasta koristeita leivoksiin.
- Nosta leivokset vielä kylmään ennen tarjoilua.
Tutustu tuotteisiin:
Kirnuvoi
Kreikkalainen jogurtti
Vispikerma
Kiitos reseptistä @vanilllacakes