Ainekset
Kakkupohja:
80 g Juustoportti kirnuvoi
4,5 dl vehnäjauhot
1,5 dl tumma kaakaojauhe
3,5 dl sokeri
1 tl vaniljasokeri
2 tl leivinjauhe
0,5 tl suola
2 kpl kananmuna
2 dl Juustoportti Vapaan lehmän kevytmaito
1,5 dl vahvaa kahvia (kuuma)
Suklaa-kahvikuorrute:
200 g tummaa suklaata
300 g Juustoportti kirnuvoi (huoneenlämpöinen)
3 dl tomusokeri
1 dl tumma kaakaojauhe
1 dl vahvaa kahvia (ei kuuma)
Kostuttamiseen:
1,5 dl Juustoportti Vapaan lehmän kevytmaito
1 tl vaniljasokeri
Ohje
- Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Sulata voi ja jätä jäähtymään hetkeksi.
- Leikkaa kahden 15 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele tai suihkauta vuokasprayta reunoille.
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää kaikki loput aineet joukkoon ja vatkaa kunnes taikina on tasainen.
- Jaa taikina kakkuvuokiin tasaisesti.
- Paista uunin keskitasolla 1 tunti tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla, mikäli taikinaa ei tartu tikkuun nosta pohjat pois.
- Anna pohjien jäähtyä vuoissa noin 20 minuuttia, kunnes kumoat ne. Anna jäähtyä täysin ennen täyttöä.
Valmista kuorrute
- Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla, aina välissä sekoitellen, kunnes se on kokonaan sulanut. Jätä jäähtymään hetkeksi.
- Vatkaa huoneenlämpöinen Juustoportin kirnuvoi vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe, vatkaa tasaiseksi.
- Lisää jäähtynyt sulatettu suklaa ja vatkaa.
- Kaada lopuksi jäähtynyt kahvi vähitellen kuorrutteen joukkoon ja vatkaa kunnes kuorrute on sileää.
Täytä kakku
- Leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan (halutessasi voit tasoittaa myös kannet leikkaamalla ne tasaiseksi).
- Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle ja kostuta pohja vaniljamaito seoksella. Lusikoi suklaa-kahvikuorrutetta pohjan päälle ja tasoita pinta.
- Nosta seuraava kakkupohja päälle ja toista kostutus sekä täyttö. Toista myös kolmanteen väliin. Nosta viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta kansi.
- Lisää loput kuorrutteet kakun ympärille ja tasoittele lusikalla aaltoilevaksi pinnaksi. Koristele esimerkiksi pensasmustikoilla.
Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua tai valmista päivää ennen juhlia.
Resepti Mari @saamarinkakut