Ainekset
Porkkanakakku:
150 g Juustoportti kirnuvoi
2 kpl kananmuna
2 dl sokeri
0,5 tl vaniljasokeri
2,5 dl vehnäjauhot
1 tl leivinjauhe
1 tl sooda
1 tl kaneli
250 g porkkanaraaste (noin 2 isoa porkkanaa)
70 g saksanpähkinät
Tyrni-valkosuklaakuorrute:
200 g valkosuklaa
100 g Juustoportti kirnuvoi (huoneenlämpöinen)
200 g tuorejuusto
2 dl tomusokeri
100 g tyrni (pakaste tai tuore)
Ohje
Pohja
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen, voitele ja korppujauhota 20 cm irtopohjavuoka.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään. Kuori ja raasta porkkanat. Rouhi saksanpähkinät.
- Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon voisula ja sekoita varovasti.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä voivaahdon joukkoon, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Sekoita lopuksi taikinaan porkkanaraaste sekä pähkinärouhe.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorrutetta.
Valmista kuorrute
- Sulata tyrnit ja valuta ylimääräinen neste pois, soseuta marjat sauvasekoittimella. Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla, aina välissä sekoitellen, kunnes se on kokonaan sulanut. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa Juustoportin kirnuvoi sekä tuorejuusto keskenään.
- Vatkaa sula valkosuklaa ja tomusokeri joukkoon. Lisää lopuksi tyrnisose ja vatkaa nopeasti tasaiseksi (huom! tyrnisoseen on oltava huoneenlämpöinen, ettei kuorrute juoksetu).
- Kuorruta jäähtynyt porkkanakakku kauttaaltaan kuorrutteella ja pursota päälle loput kuorrutteesta. Kuorrute jähmettyy jääkaapissa.
Resepti Mari @saamarinkakut