Välipalat

Peltileipää ja kirnuvoita

Ainekset

2,5 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 porkkana raastettuna
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
25 g sulatettua Juustoportin kirnuvoita
pinnalle voita

Ohje

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Lisää porkkanaraaste ja jauhot ja viimeisenä voi. Sekoita taikinaksi ja anna kohota liinan alla 40 min.

Kumoa leipätaikina leivinpaperin päälle uunipellille ja jauhota pinta, niin, että saat taputeltua taikinan suorakaiteen muotoiseksi ohueksi leiväksi. Anna kohota vielä 30 min. liinan alla.

Painele leivän pintaan sormen päällä kuoppia ja veistele voista pieniä lastuja leivän pintaan.

Paista 225 asteessa n. 30-40 min kypsäksi.

Nauti heti tuoreen kirnuvoin kanssa.