n. 10 annosta
Pohja:
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3/4 dl öljyä
1 prk (200 g) Juustoportti Kaurakevi
Täyte:
300 g haluamaasi maustettua tofua
1 prk (200 g) Juustoportti Kaurakevi
1 dl Juustoportti kaurajuomaa
0,5 tl suolaa
1-2 kevätsipulia
500 g tankoparsoja
(pinjansiemeniä)
1. Mittaa kulhoon kaikki pohjan kuivat aineet ja sekoita. Lisää joukkoon öljy sekä Kaurakevi ja työstä aineksista käsin yhtenäinen taikina. Taikinaa ei tarvitse sen kummemmin vaivata. Nosta taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
2. Kuivaa tofupala puristamalla sitä talouspaperipalojen välissä. Lisää kuivattu tofu, Kaurakevi, kaurajuoma sekä suola blenderiin ja blendaa ainekset samettiseksi massaksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella.
3. Pilko kevätsipulit ohuiksi renkaiksi ja poista tankoparsoista kovat kannat.
4. Laita tässä välissä uuni lämpiämään 200 asteeseen.
5. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Levitä pohjan päälle reilusti pilkottua kevätsipulia ja kaada seuraavaksi pohjan päälle blendattu täyte. Asettele viimeiseksi tankoparsat täytteen päälle haluamallasi tavalla.
6. Kypsennä parsapiirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ja pinta ovat saaneet kauniin värin.
7. Koristele halutessasi piirakka paistinpannulla paahdetuilla pinjansiemenillä.