15 min + pähkinöiden liotus 2 h
noin 12 kpl
Pyörykät:
1 dl cashewpähkinöitä
1½ dl kikherneitä + lientä
½ dl tuoretta lehtipersiljaa
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl muskottipähkinää
¾ tl suolaa
¼ tl hienonnettua valkopippuria
1½ dl kaurajauhoja
½ dl aurinkoivattujen tomaattien öljyä
3 aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl kurpitsansiemeniä
Pyörittelyyn ja paistamiseen:
1–2 dl kaurahiutaleita
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
Minttukastike:
200 g Juustoportin KauraKeviä
2 rkl tuoretta vahvaa minttua
1–2 tl hunajaa tai vaaleaa siirappia
1 rkl limettimehua
¼ tl yrttisuolaa
Lisäksi: raikasta silmusalaattia tai uunijuureksia
Liota 1 dl cashewpähkinöitä ainakin 2 tuntia kylmässä vedessä.
Valmista massa. Mittaa kikhernesäilykkeestä 1 dl kikherneitä ja ½ dl lientä. Laita kaikki pyöryköihin tulevat aineet tehosekoittimen kulhoon ja hienonna melko kiinteä massa leikkuuterää käyttäen. Pyörittele massasta öljytyin käsin pyöryköitä, pyörittele ne hiutaleissa ja paista pyörykät pannulla öljyssä.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset (hienonna minttu ensin), tarkista maku.
Tarjoa lisäksi raikasta silmusalaattia. Saat ruokaisammin aterian, kun valmistat uunijuureksia pyöryköiden kanssa tarjottavaksi. Voit paistaa kaurapyörykät uunissa yhtä aikaa juuresten kanssa.
Resepti: Arja Elina Laine, KAURAKIRJA (Readme 2020)