Jälkiruuat

Mustikkapiirakka vaniljajogurttitäytteellä

9 annosta

Helppo mustikkapiirakka

Ainekset

Pohja:
120 g (1,25 dl) Juustoportti kirnuvoita sulatettuna (huoneenlämpöisenä)
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Mustikkatäyte: 
3 prk (á 150 g) Juustoportti AB-jogurtti vaniljaa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
200 g (n. 4 dl) pakastemustikoita
2 tl perunajauhoja
½ tl jauhettua kardemummaa
1 rosmariinin oksan lehdet hienonnettuna

Ohje

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Valmista pohja. Sekoita sulatettu kirnuvoi, kananmuna ja sokeri sähkövatkaimella sekaisin. Vatkaa joukkoon nopeasti muut pohjan raaka-aineet. Painele täyte piirakkavuoan (27 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille. Koita jättää piirakan pohja mahdollisimman paksuksi ja reunat mahdollisimman ohuiksi.
  3. Valmista täyte. Sekoita jogurtti, kananmunat ja sokeri kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa mustikat, perunajauhot, kardemumma ja rosmariini.
  4. Levitä mustikat piirakkapohjan päälle ja kaada jogurttitäyte mustikoiden päälle.
  5. Paista n. 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
  6. Anna piirakan jäähtyä täysin ennen tarjoilua. Voit halutessasi koristella annokset tomusokerilla ja rosmariinilla.

Käytä näitä