Jälkiruuat

Mustaherukka-britakääretorttu

40 min + taikinan jäähtyminen

10 palaa

Mustaherukka-britakääretorttu

Ainekset

Marenki

2 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 dl mantelilastuja

Pohja

125 g huoneenlämpöistä Juustoportin kirnuvoita
1 dl sokeria
2 munankeltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl Juustoportin Vapaan lehmän kevyt maitoa

Täyte

2 dl Juustoportin kuohukermaa
1 prk (150 g) Juustoportin pehmeä turkkilainen jogurtti mustaherukka
1 dl (pakastettua) mustaherukkaa
4 passiohedelmää

Ohje

  1. Erottele munanvalkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon ja jätä keltuaiset odottamaan pohjan valmistusta. Vatkaa valkuaiset jämäkäksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen.
  3. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan vuorotellen kevyesti sekoittaen.
  4. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä taikinan päälle marenkivaahto ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
  5. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon jogurtti. Lisää vaahtoon riivityt tai sulatetut marjat. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi kahden hedelmän sisus kerma-jogurttiseokseen.
  6. Laita leivinpaperi brita-pohjan pinnalle ja kiepauta pohja toisen uunipellin avulla niin, että marenkipuoli on alaspäin. Poista leivinpaperi torttupohjasta.
  7. Levitä pohjan pinnalle täyteseos tasaisesti. Kääri torttu varovasti rullalle ja siirrä tarjoiluvadille. Laita tortun pinnalle koristeeksi passionhedelmää ja marjoja juuri ennen tarjoilua.

VINKKI! Pohjan voit tehdä valmiiksi edellisenä päivänä, mutta täytä se vasta vähän ennen tarjoilua, jotta marenki säilyy rapeana.

Käytä näitä