Ainekset
2 keskikokoista bataattia (noin 800 g)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl za’atar-mausteseosta
½ tl suolaa
1 tlk (240 g) kikherneitä
½ rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1 ½ dl neljän viljan ateriajyviä (tai esim. couscousia tai kvinoaa)
vettä keittämiseen
suolaa keitinveteen
1 granaattiomena
1 ruukku tuoretta korianteria
kourallinen paahdettuja ja suolattuja manteleita
Tahinikastike:
2 rkl tahinia
½ dl Juustoportti kaurajuomaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus suolaa
Ohje
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuori ja kuutioi bataatti. Sekoita joukkoon 2 rkl oliiviöljyä, za’atar-mausteseos sekä suola. Kaada bataatit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita joukkoon ½ rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa.
- Lisää kikherneet uuninpellille bataattien viereen. Paahda vielä noin 10 minuuttia, kunnes bataatti on pehmennyt.
- Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Irrota granaattiomenasta siemenet. Silppua korianteri. Rouhi manteleita hieman.
- Valmista kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja viimeistele tahinikastikkeella. Salaatti maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä.