Ainekset
4 kananmunanvalkuaista
2 ½ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 dl maissijauhoja
mantelilastuja
4 dl Juustoportin kuohu- tai vispikermaa
1.5 dl fariinisokeria
100 g puolukoita
200 g maitorahkaa
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan + 175°C.
- Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen, kunnes saat kiiltävää marenkia. Lisää sekoittamisen loppuvaiheessa sitruunamehu.
- Kaada taikina leivinpaperoidun pellin päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja paista n. 20 minuuttia.
- Laita leivinpaperi pöydälle ja ripottele tomusokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja toisen leivinpaperin päälle ja annan jäähtyä.
- Valmista kinuski: lisää kattilaan 2 dl kermaa ja 1.5 dl fariinisokeria. Kiehauta seos ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kinuski on tarpeeksi paksua.
- Soseuta puolukat ja lisää sokeria oman maun mukaan.
- Vaahdota 2 dl kermaa ja sekoita lopuksi joukkoon rahka ja puolukat.
- Kun kääretorttupohja on jäähtynyt, levitä kinuski pohjalle ja kerma-puolukkaseos päällimmäiseksi.
- Kääri pohja rullalle ja tarjoile.