Ainekset
2 dl Juustoportin kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 liivatelehti
1 rkl limen mehua
1 prk (150 g) Juustoportin pehmeä turkkilainen jogurtti mango
Lisäksi
2 keltaista kiiviä
½ mango
2 limen mehu
2 rkl hunajaa
1 oksa minttua
Ohje
- Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokerin liukenee kermaan. Älä keitä.
- Anna kerman jäähtyä kädenlämpöiseksi. Laita siksi aikaa liivatelehti kylmään veteen pehmenemään.
- Purista limen mehu pieneen kattilaan ja kiehauta. Ota kattila liedeltä. Purista liivate kuivemmaksi ja liota se mehuun. Kaada liivate ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
- Laita jogurtti kulhoon ja sekoita notkeaksi. Sekoita kerma-liivateseos jogurttiin ja jaa pannacotta neljään annosvuokaan. Peitä vuoat kelmulla ja laita ne jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Viillä mangon puolikkaat irti terävällä veitsellä litteän siemenen molemmin puolin. Kuori ja pilko puolikas hedelmän. Kuori ja pilko kiivit. Purista limettien mehut kulhoon, mausta hunajalla ja lisää joukkoon hedelmäpalat. Anna maustua kylmässä pari tuntia tai yön yli.
- Lusikoi marinoituja hedelmiä annosten pinnalle ennen tarjoilua. Koristele mintulla.