Ainekset
n. 120g Juustoportin leipäjuustoa kuutioituna
4 tuoretta luumua
1 päärynä
3 säilykepersikanpuolikasta
1dl kuivattuja karpaloita
50g cashew-pähkinöitä
25g voita
1 rkl hunajaa
4cl amarettoa
vaniljajäätelöä
Ohje
- Poista luumuista kivet ja lohko hedelmät neljään osaan.
- Kuori päärynä ja lohko myös se ohuiksi lohkoiksi ja leikkaa persikanpuolikkaat neljään osaan.
- Kuumenna pannu ja sulata voi ja hunaja siinä.
- Paista hedelmiä tovi, lisää mukaan karpalot ja pähkinät ja kuumenna pannu taas.
- Kaada siihen mantelilikööriä ja sytytä varovaisesti palamaan. Alkoholi leimahtaa, joten älä pidä pannua liesituulettimen alapuolella tai muissa matalissa paikoissa.
- Kun tuli sammuu, on annos valmis.
- Tarjoa se vaniljajäätelön kera.