Jälkiruuat

Leipäjuusto-hedelmäsalaatti

n. 40 min

4 annosta

Ainekset

n. 120g Juustoportin leipäjuustoa kuutioituna
4 tuoretta luumua
1 päärynä
3 säilykepersikanpuolikasta
1dl kuivattuja karpaloita
50g cashew-pähkinöitä
25g voita
1 rkl hunajaa
4cl amarettoa
vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Poista luumuista kivet ja lohko hedelmät neljään osaan.
  2. Kuori päärynä ja lohko myös se ohuiksi lohkoiksi ja leikkaa persikanpuolikkaat neljään osaan.
  3. Kuumenna pannu ja sulata voi ja hunaja siinä.
  4. Paista hedelmiä tovi, lisää mukaan karpalot ja pähkinät ja kuumenna pannu taas.
  5. Kaada siihen mantelilikööriä ja sytytä varovaisesti palamaan. Alkoholi leimahtaa, joten älä pidä pannua liesituulettimen alapuolella tai muissa matalissa paikoissa.
  6. Kun tuli sammuu, on annos valmis.
  7. Tarjoa se vaniljajäätelön kera.