Alkuruuat

Lämmin Halla-juustosalaatti

30 min.

4 hlö

Lämmin Halla-juustosalaatti suomalaisesta Halla-juustosta

Ainekset

1 pkt (150 g) Juustoportti paistettavaa Halla-juustoa
4 nektariinia
1 punasipuli
5 dl (250 g) raparperia paloina
2 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
1 appelsiinin mehu
4 + 2 rkl oliiviöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 rs (70 g) rukolaa
2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

Lisäksi:
1 kpl (150 g) Juustoportti Crème Fraîchea
1 dl Juustoportti Brandy-pähkinä juustoa
2 rkl oliiviöljyä
¼ tl mustapippuria

Ohje

  1. Kuivaa Halla-juusto ja leikkaa se noin 1 cm:n siivuiksi.
  2. Halkaise nektariinit ja poista kivet. Pilko hedelmät haarukkapaloiksi. Pilko raparperi ja suikaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Pese ja kuivaa appelsiini.
  3. Raasta appelsiinin kuoren keltainen osa kattilaan raastimen pienellä terällä, purista joukkoon mehu. Lisää joukkoon 4 rkl öljyä, etikka, sokeri, suola ja pippuri. Laita raparperit ja sipulit kattilaan ja kiehauta 2-4 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistat kastikkeen ja paistat juuston.
  4. Laita ranskankerma kulhoon ja raasta joukkoon juusto raastimen pienellä terällä. Lisää öljy ja pippuria, sekoita hyvin.
  5. Kuumenna loppu öljy pannulla ja paista juustosiivut molemmin puolin.
  6. Laita rukolat isoon kulhoon tai tarjoilulautaselle. Lisää marinoitua raparperia ja sipulia liemineen, nektariinit, juustosiivut, pistaasit ja lusikoi päälle kastiketta.

Käytä näitä