Ainekset
1 pkt (150 g) Juustoportti paistettavaa Halla-juustoa
4 nektariinia
1 punasipuli
5 dl (250 g) raparperia paloina
2 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
1 appelsiinin mehu
4 + 2 rkl oliiviöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 rs (70 g) rukolaa
2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
Lisäksi:
1 kpl (150 g) Juustoportti Crème Fraîchea
1 dl Juustoportti Brandy-pähkinä juustoa
2 rkl oliiviöljyä
¼ tl mustapippuria
Ohje
- Kuivaa Halla-juusto ja leikkaa se noin 1 cm:n siivuiksi.
- Halkaise nektariinit ja poista kivet. Pilko hedelmät haarukkapaloiksi. Pilko raparperi ja suikaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Pese ja kuivaa appelsiini.
- Raasta appelsiinin kuoren keltainen osa kattilaan raastimen pienellä terällä, purista joukkoon mehu. Lisää joukkoon 4 rkl öljyä, etikka, sokeri, suola ja pippuri. Laita raparperit ja sipulit kattilaan ja kiehauta 2-4 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistat kastikkeen ja paistat juuston.
- Laita ranskankerma kulhoon ja raasta joukkoon juusto raastimen pienellä terällä. Lisää öljy ja pippuria, sekoita hyvin.
- Kuumenna loppu öljy pannulla ja paista juustosiivut molemmin puolin.
- Laita rukolat isoon kulhoon tai tarjoilulautaselle. Lisää marinoitua raparperia ja sipulia liemineen, nektariinit, juustosiivut, pistaasit ja lusikoi päälle kastiketta.