Lakka-leipäjuustopiirakka
Valmistusaika vähintään 1 tunti, josta työaika n. 20 min
1 piirakka. ø n. 25–28 cm (10–12 palaa)
Ainekset
PIIRAKKAPOHJA
100 g Juustoportin kirnuvoita
¾ dl fariini- tai muscavadosokeria
1 kananmuna
2 dl erikoisvehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
VOITELU
1 rkl Juustoportin kirnuvoita
TÄYTE
3 dl Juustoportin AB-jogurtti lakka
1 kananmuna
½ dl fariini- tai muscavadosokeria
200 g Juustoportin Leipäjuustoa
2 dl lakkoja
Ohje
- Ota kirnuvoi ja kananmuna huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 200 °C. Voitele piirakkavuoka. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Vaahdota pehmennyt kirnuvoi ja sokeri sähkövatkaimella, lisää 1–2 rkl jauhoseosta ja vaahdota hetki ja vatkaa sen jälkeen kananmuna mukaan. Sekoita joukkoon loppu jauhoseos.
- Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä apuna jauhoja, lastaa tai kostutettuja sormia. Pidä piirakkapohjaa hetki viileässä.
- Sekoita täytteen lakkajogurtti, kananmuna ja sokeri. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
- Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi. Ripottele leipäjuustokuutiot ja lakat (jos pakaste, kohmeisina) jogurtin päälle.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 35–45 min, kunnes piirakka on hyytynyt ja leipäjuusto paahtunut.
- Tarjoa herkullinen piirakka lämpimänä tai haaleana sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Pehmeästä lakkajogurtista, raikkaista suomalaisista lakoista ja täyteläisestä leipäjuustosta syntyy superherkullinen piirakka kahvipöytään tai jälkiruoaksi.
Lakkojen hapokkuutta taittavat hienosti paahteinen fariini- tai aromaattinen tumma muscavadosokeri.
Paahda piirakkaa riittävän kauan uunissa, jolloin leipäjuustopiirakan maut ovat täyteläisimmillään.
Tutustu tuotteisiin:
Kirnuvoi
AB-jogurtit
Leipäjuusto
Resepti: LEIVONTA-kirja, Laine Arja Elina, Readme 2021