Jälkiruuat

Kinderleivokset

n. 1 tunti

Leivoksia 12 kpl, halkaisija n. 6 cm tai vaihtoehtoisesti 24 kuppikakkua

Ainekset

LEIVOSPOHJAT

4 kananmunaa
2,5 dl rypsiöljyä
1,25 dl Juustoportin Vapaan lehmän täysmaitoa
1,25 dl kuumaa vettä
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1,25 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 rkl leivinjauhetta
1,5 rkl vaniljasokeria

MAITOSUKLAAKUORRUTE
300 g maitosuklaata
1 dl Hasselpähkinärouhetta
2 rkl rypsiöljyä

KINDERSUKLAAKREEMI
200 g Juustoportin kirnuvoita
6 kpl Kinder Maxi -suklaapatukkaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
0,5 dl Juustoportin vispikermaa

Ohje

LEIVOSPOHJAT

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Suihkuta vuokaspray leivosvuokiin.
  3. Yhdistä keskenään kananmunat, rypsiöljy ja sokeri.
  4. Yhdistä keskenään kuivat aineet vehnäjauho, tumma kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  5. Lämmitä vesi kuumaksi.
  6. Kaada kuivia aineita vuorotellen nesteiden kanssa kananmuna-rypsiöljyseoksen joukkoon ja sekoita hyvin käännellen.
  7. Kaada taikina leivosvuokiin ja paista alatasolla noin 30 minuuttia.
  8. Kumoa hieman jäähtyneet leivospohjat ritilälle ja kääri pohjat kelmuihin.
  9. Anna jäähtyä ennen täytteiden tekemistä.

MAITOSUKLAAKUORRUTE

  1. Sulata suklaa syvällä lautasella, lisää joukkoon rypsiöljy ja hasselpähkinärouhe, sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Dippaa leivospohjat suklaakuorrutteessa ja nosta leivinpaperille valumaan.
  3. Siisti leivospohjien alareunat ja nosta leivokset pakastimeen.

KINDERSUKLAAKREEMI

  1. Sulata Kinder Maxi -suklaat, anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen kirnuvoi valkoiseksi vaahdoksi noin (5 min).
  3. Yhdistä joukkoon suklaa.
  4. Lisää joukkoon vaniljasokeri, kaakaojauhe, tomusokeri, jatka vatkaamista.
  5. Lisää lopuksi joukkoon myös vispikerma ja vatkaa ilmavaksi silkkisen pehmeäksi kreemiksi.
  6. Pursota tyllan avulla leivosten päälle kindersuklaakreemi.
  7. Koristelu leivokset esim. Kinder cards kekseillä tai vaihtoehtoisesti kindersuklaalla ja hasselpähkinärouheella.

 

Resepti @vanilllacaces