Ainekset
4-5 dl tuoreita kantarelleja
1-2 rkl Juustoportin kirnuvoita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl laadukasta öljyä
2 rkl puristettua sitruunan mehua
3 dl risottoriisiä
1 tl kuivattua timjamia
9-10 dl kasvislientä
1 pkt (150 g) Juustoportin Vuohen GR juustoa raastettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
persiljaa
Ohje
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä parin minuutin ajan ja lisää riisi. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Lisää sitruunamehu ja timjami. Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Laita kasarin kansi päälle ja lisää kasvisliemi muutamassa erässä n. 4-5 minuutin välein.
- Kun riisi on sopivan kypsää, lisää juustoraaste ja tarvittaessa vielä kasvislientä. Risotto saa olla valuvaista.
- Tarkista maku, mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.
- Kuumenna erillisellä pannulla voi ja paista puhdistetut kantarellit kauniin kullanruskeiksi. Voit lisätä sienet risottomassaan tai tarjoilla ne risoton päällä. Viimeistele annokset silputulla persiljalla.
- Laita tarjolle myös Vuohen Grand Reserve-juustoa.