Ainekset
Pohja
150 g Juustoportin kirnuvoita sulatettuna
2 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl kylmää vettä
Täyte
150 g palvikinkkua suikaleina
½ punainen paprika
½ keltainen paprika
½ oranssi paprika
150 g Juustoportti viinitarhurin juustoa
150 g Juustoportin smetanaa
2 munaa
2 dl Juustoportin ruoka- tai kuohukermaa
tuoretta persiljaa
mustapippuria myllystä
Ohje
- Valmista piirakkapohja sekoittamalla voi, kaurahiutaleet ja vehnäjauho, johon olet sekoittanut leivinjauheen ja suolan.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita tahmeaksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele jauhotetuin sormin ohueksi pohjaksi.
- Pistele haarukalla ja esipaista 225 asteessa 10 min.
- Ripottele esipaistetun pohjan pinnalle kinkkusuikaleet ja paprikakuutiot. Raasta juusto ja ripottele se. pohjan päälle.
- Sekoita smetana, kerma ja munat. Mausta seos mustapippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Kaada piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa n. 20 min.