Välipalat

Juustoiset perunaletut

20-25 min.

Ainekset

Letut
500 g keitettyjä perunoita
2 dl Juustoportti kuohukermaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 punasipuli
0,5 dl ruohosipulisilppua
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
100 g raastettua Juustoportti Isabella-kermajuustoa tai Juustoportin kellaroitua erikoisjuustoa
Juustoportti kirnuvoita paistamiseen

Jogurttilisäke
200 g Juustoportti turkkilainen jogurtti
2 tl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi
tuorekurkkua
kirsikkatomaatteja
salaattia
avokadoa

Ohje

  1. Kuori ja lohko perunat. Keitä vedessä kypsiksi. Survo perunat survimella. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa munat kerman joukkoon.
  3. Lisää suola ja vehnäjauhot.
  4. Lisää survotut perunat ja hienoksi silputtu sipuli ja ruohosipuli. Mausta taikina mustapippurilla. Anna levätä vartin verran.
  5. Paista letut lettupannulla voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Letuista tulee pehmeitä sisältä ja rapeita ulkoa.
  6. Sekoita sitruuna ja mausteet turkkilaisen jogurtin joukkoon.
  7. Tarjoa letut maustetun jogurtin ja raikkaan salaatin kanssa.

Tutustu tuotteisiin

Kuohukerma 

Isabella-juusto 

Kirnuvoi

Turkkilainen jogurtti

Resepti Sonja W Avokadoa&sitruunaa

Käytä näitä