Ainekset
Hölskypotut eli hyrskypotut:
1 kg varhaisperunoita
100 g Juustoportin kirnuvoita
1/2 prk Juustoportin Pehmeä Smetana 350 g
1-2 kevät- tai kesäsipulia varsineen
1 dl tilliä ja/tai muita yrttejä, kuten ruohosipulia
1 rkl suolaa (+ 1 rkl keitinveteen)
1/2 tl mustapippuria
Ohje
- Puhdista perunat ja nosta ne kiehumaan suolalla ja tillinvarsilla maustettuun veteen.
- Pilko sipulit, tilli ja muut yrtit rouheaksi silpuksi.
- Kun perunat ovat kypsiä, valuta kaikki keitinvesi pois ja anna perunan pinnan kuivahtaa.
- Lisää kuumien perunoiden päälle kirnuvoi ja pilkotut sipulit/yrtit. Sulje kansi ja anna voin sulaa.
- Lisää Pehmeä smetana, suola ja mustapippuri.
- Sulje kattilan kansi ja hölskytä ainekset sekaisin. Jos haluat että perunat eivät rikkoudu, hölskytä vain kevyesti.
Tarjoile kesäisten ruokien kanssa! Nämä hölskypotut maistuvat hyvältä myös kylmänä vaikka leivän päällä!