Alkuruuat

Juustoportin paremmat hölskypotut

noin 30 minuuttia

Ainekset

Hölskypotut eli hyrskypotut:

1 kg varhaisperunoita
100 g Juustoportin kirnuvoita
1/2 prk Juustoportin Pehmeä Smetana 350 g
1-2 kevät- tai kesäsipulia varsineen
1 dl tilliä ja/tai muita yrttejä, kuten ruohosipulia
1 rkl suolaa (+ 1 rkl keitinveteen)
1/2 tl mustapippuria

Ohje

 

  1. Puhdista perunat ja nosta ne kiehumaan suolalla ja tillinvarsilla maustettuun veteen.
  2. Pilko sipulit, tilli ja muut yrtit rouheaksi silpuksi.
  3. Kun perunat ovat kypsiä, valuta kaikki keitinvesi pois ja anna perunan pinnan kuivahtaa.
  4. Lisää kuumien perunoiden päälle kirnuvoi ja pilkotut sipulit/yrtit. Sulje kansi ja anna voin sulaa.
  5. Lisää Pehmeä smetana, suola ja mustapippuri.
  6. Sulje kattilan kansi ja hölskytä ainekset sekaisin. Jos haluat että perunat eivät rikkoudu, hölskytä vain kevyesti.

Tarjoile kesäisten ruokien kanssa! Nämä hölskypotut maistuvat hyvältä myös kylmänä vaikka leivän päällä!

 

 

Käytä näitä