Pääruuat

Harri Syrjäsen kasvissosekeitto

Ainekset

3 dl Juustoportin täyteläistä AB-luonnonjogurttia
600 g porkkanoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
30 g Juustoportin kirnuvoita
5 dl kasvislientä
Suolaa, valkopippuria

Ohje

  1. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli, ja viipaloi ne. Raaputa lusikalla inkiväärin kuori pois ja viipaloi inkivääri.
  2. Laita kirnuvoi kuumalle pannulle, paahda siinä sipulit ja porkkanat.
  3. Lisää pannulle valkosipuli ja inkivääri.
  4. Kun porkkanat saavat kauniin värin, lisää kasvisliemi. Keittele hiljaa hymyillen kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
  5. Kaada porkkanat liemineen blenderiin, lisää Juustoportin täyteläinen AB-luonnonjogurtti ja soseuta. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.
  6. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  7. Annostele lautaselle ja koristele jogurttiraidoilla.

Käytä näitä