Ainekset
3 dl Juustoportin täyteläistä AB-luonnonjogurttia
600 g porkkanoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
30 g Juustoportin kirnuvoita
5 dl kasvislientä
Suolaa, valkopippuria
Ohje
- Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli, ja viipaloi ne. Raaputa lusikalla inkiväärin kuori pois ja viipaloi inkivääri.
- Laita kirnuvoi kuumalle pannulle, paahda siinä sipulit ja porkkanat.
- Lisää pannulle valkosipuli ja inkivääri.
- Kun porkkanat saavat kauniin värin, lisää kasvisliemi. Keittele hiljaa hymyillen kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
- Kaada porkkanat liemineen blenderiin, lisää Juustoportin täyteläinen AB-luonnonjogurtti ja soseuta. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Annostele lautaselle ja koristele jogurttiraidoilla.