Ainekset
2 pkt (á 140 g) Juustoportti laktoositonta leipäjuustoa
1 tlk (3,3 dl) Juustoportti ruokakermaa 10 %
2 (yht. 500 g) fenkolia
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu puristettuna
2 rkl öljyä
2 rkl kapriksia
1 rku lehtipersiljaa
400 g kotimaista pastaa
suolaa ja pippuria
pastan keitinvettä
lisäksi:
lisää leipäjuustoa ja lehtipersiljaa annosten koristelua varten
Ohje
- Lämmitä uuni 220 asteeseen.
- Leikkaa fenkolit ja sipuli viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Laita fenkoli, sipuli ja valkosipulit uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä, sitruunamehu sekä suolaa ja pippuria. Sekoita. Kypsennä uunissa 25 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hieman väriä. Sekoita tarvittaessa kypsennyksen aikana.
- Keitä kasvisten kypsyessä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti, suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsää, ota keitinvettä n. 1 dl talteen. Valuta pasta.
- Kuutioi leipäjuusto. Hienonna lehtipersilja.
- Ota uunivuoka hetkeksi pois uunista ja sekoita joukkoon leipäjuusto ja kerma. Anna kypsyä uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes kastike on paksuuntunut.
- Sekoita leipäjuusto-fenkoliseos ja hienonnettu lehtipersilja kypsän pastan joukkoon. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.