Jälkiruuat

Donitsileivokset

Ainekset

Ainekset kinuskiin
3 dl Juustoportin kuohukermaa
3 dl fariinisokeria

Ainekset keksipohjaan
300 g digestive keksejä
150 g Juustoportin kirnuvoita
1 tl kardemummaa
1 rkl Juustoportin Vapaan lehmän kevytmaitoa

Ainekset kinuskitäytteeseen
2 dl keitettyä kinuskia
250 g mascarponea
1 prk Juustoportin AB-jogurtti 150 g vanilja
2 dl Juustoportin vispikermaa
0,5 dl tomusokeria
4 liivatetta

Ainekset valkosuklaatäytteeseen
150 g valkosuklaata
250 g mascarponea
1 prk Juustoportin AB-jogurtti 150 g vanilja
2 dl Juustoportin vispikermaa
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

Ainekset donitseihin (mini 16 kpl)
1 kananmuna
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl Juustoportin vispikermaa
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa

Kinuskikuorrute donitseille ja leivosten koristelu
25 g valkosuklaata
Keitetty kinuski
Popcornia
Koristerakeita
Vaahtokarkkeja

Ohje

Kinuski

  1. Lisää kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan, keitä noin 10-12 minuuttia.
  2. Nosta jääkaappiin kylmään.

Keksipohja

  1. Sulata kirnuvoi ja murskaa keksit.
  2. Yhdistä keskenään keksimurska, kirnuvoi, kardemumma ja kevytmaito.
  3. Suihkuta vuokaspray neliön malliseen reunavuokaan koko n. 22 x 25 cm tai vaihtoehtoisesti saman kokoinen pelti, johon lisätään leivinpaperi.
  4. Painele keksitäyte tasaisesti pohjalle.
  5. Laita jääkaappiin kylmään.

Kinuskitäyte

  1. Vatkaa keitetty kylmä kinuski kevyeksi vaahdoksi.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen.
  3. Yhdistä keskenään kinuski, mascarpone, vaniljajogurtti ja tomusokeri, vatkaa seos tasaiseksi.
  4. Vispaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi.
  5. Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, anna hetken jäähtyä.
  6. Sekoita liivateseos kinuskitäytteen joukkoon.
  7. Lisää vispikerma käännellen joukkoon.
  8. Kaada kinuskitäyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään hetkeksi aikaa ennen valkosuklaatäytettä.

Valkosuklaatäyte

  1. Sula valkosuklaa ja anna jäähtyä.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen.
  3. Yhdistä keskenään huoneenlämpöinen mascarpone, valkosuklaa, vaniljajogurtti, tomusokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi.
  4. Vispaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi.
  5. Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, anna hetken jäähtyä.
  6. Sekoita liivateseos valkosuklaatäytteen joukkoon.
  7. Lisää vispikerma käännellen joukkoon.
  8. Kaada valkosuklaatäyte kinuskitäytteen päälle ja nosta kylmään 3-4 tunniksi.

Donitsit

  1. Sekoita donitsien aineet keskenään.
  2. Suihkuta vuokaspray minidonitsivuokaan.
  3. Kaada taikina pursotuspussiin ja täytä donitsivuoka.
  4. Paista 175 asteessa, keskitaso n. 8-10 min.

Kinuskikuorrute donitseille ja leivosten koristelu

  1. Lämmitä kattilassa jäljelle jäänyt kinuski ja lisää joukkoon 25 g valkosuklaata.
  2. Dippaa minidonitsit kinuskitäytteeseen ja ripottele pinnalle koristerakeita.
  3. Leikkaa hyytynyt donitsileivospohja 16 osaan.

Koristele leivokset minidonitseilla, popcornilla, vaahtokarkeilla ja koristerakeilla.

Tutustu tuotteisiin

Kermat

Kirnuvoi

Vapaan lehmän kevytmaito

Vaniljajogurtti

Resepti @vanilllacakes