Ainekset
Ainekset kinuskiin
3 dl Juustoportin kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
Ainekset keksipohjaan
300 g digestive keksejä
150 g Juustoportin kirnuvoita
1 tl kardemummaa
1 rkl Juustoportin Vapaan lehmän kevytmaitoa
Ainekset kinuskitäytteeseen
2 dl keitettyä kinuskia
250 g mascarponea
1 prk Juustoportin AB-jogurtti 150 g vanilja
2 dl Juustoportin vispikermaa
0,5 dl tomusokeria
4 liivatetta
Ainekset valkosuklaatäytteeseen
150 g valkosuklaata
250 g mascarponea
1 prk Juustoportin AB-jogurtti 150 g vanilja
2 dl Juustoportin vispikermaa
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
Ainekset donitseihin (mini 16 kpl)
1 kananmuna
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl Juustoportin vispikermaa
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
Kinuskikuorrute donitseille ja leivosten koristelu
25 g valkosuklaata
Keitetty kinuski
Popcornia
Koristerakeita
Vaahtokarkkeja
Ohje
Kinuski
- Lisää kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan, keitä noin 10-12 minuuttia.
- Nosta jääkaappiin kylmään.
Keksipohja
- Sulata kirnuvoi ja murskaa keksit.
- Yhdistä keskenään keksimurska, kirnuvoi, kardemumma ja kevytmaito.
- Suihkuta vuokaspray neliön malliseen reunavuokaan koko n. 22 x 25 cm tai vaihtoehtoisesti saman kokoinen pelti, johon lisätään leivinpaperi.
- Painele keksitäyte tasaisesti pohjalle.
- Laita jääkaappiin kylmään.
Kinuskitäyte
- Vatkaa keitetty kylmä kinuski kevyeksi vaahdoksi.
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Yhdistä keskenään kinuski, mascarpone, vaniljajogurtti ja tomusokeri, vatkaa seos tasaiseksi.
- Vispaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi.
- Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, anna hetken jäähtyä.
- Sekoita liivateseos kinuskitäytteen joukkoon.
- Lisää vispikerma käännellen joukkoon.
- Kaada kinuskitäyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään hetkeksi aikaa ennen valkosuklaatäytettä.
Valkosuklaatäyte
- Sula valkosuklaa ja anna jäähtyä.
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Yhdistä keskenään huoneenlämpöinen mascarpone, valkosuklaa, vaniljajogurtti, tomusokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi.
- Vispaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi.
- Lämmitä tilkka vettä ja lisää liivatteet, anna hetken jäähtyä.
- Sekoita liivateseos valkosuklaatäytteen joukkoon.
- Lisää vispikerma käännellen joukkoon.
- Kaada valkosuklaatäyte kinuskitäytteen päälle ja nosta kylmään 3-4 tunniksi.
Donitsit
- Sekoita donitsien aineet keskenään.
- Suihkuta vuokaspray minidonitsivuokaan.
- Kaada taikina pursotuspussiin ja täytä donitsivuoka.
- Paista 175 asteessa, keskitaso n. 8-10 min.
Kinuskikuorrute donitseille ja leivosten koristelu
- Lämmitä kattilassa jäljelle jäänyt kinuski ja lisää joukkoon 25 g valkosuklaata.
- Dippaa minidonitsit kinuskitäytteeseen ja ripottele pinnalle koristerakeita.
- Leikkaa hyytynyt donitsileivospohja 16 osaan.
Koristele leivokset minidonitseilla, popcornilla, vaahtokarkeilla ja koristerakeilla.
Tutustu tuotteisiin
Kermat
Kirnuvoi
Vapaan lehmän kevytmaito
Vaniljajogurtti
Resepti @vanilllacakes