Ainekset
Kastike:
6 sardellifileetä tai
3 anjovisfileetä
1 valkosipulin kynsi
2 tl sitruunan mehua
1 kananmunan keltuainen
vastarouhittua mustapippuria
0,75 dl oliiviöljyä
Salaatti:
2 ruukkua roomansalaattia tai
200 g jäävuorisalaattia
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
150 g Juustoportin Vuohen GR Grand Reserve -juustoa
Ohje
Krutongit:
- Kuutioi kuorettomiksi leikatut leipäviipaleet ja ruskista leipäkuutiot oliiviöljyssä.
Kastike:
- Pane sardellifileet, pilkottu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu tehosekoittimeen.
- Lisää öljy ohuena nauhan koko ajan tehokkaasti sekoittaen.
- Mausta kastike vastarouhitulla mustapippurilla.
Salaatti:
- Pese ja valuta salaatti hyvin.
- Leikkaa kuoritut kananmunat lohkoiksi.
- Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi tai raasta se karkeaksi raasteeksi.
- Revi tai leikkaa salaatinlehdet ja pane ne juuston, kanamunalohkojen ja kastikkeen kanssa laakeaan kulhoon.
- Sekoita salaatti kevyesti nostellen.
- Siirrä salaatti tarjoiluastiaan tai annostele se lautasille. Rouhi kierros mustapippuria suoraan myllystä salaatin päälle. Ripottele krutongit pinnalle ja tarjoa heti.