Ainekset
Blinit:
400 g Juustoportin kermaviiliä
20 g hiivaa
2,5 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1,5 dl Juustoportin Vapaan lehmän kevytmaitoa
1 rkl Juustoportin kirnuvoita sulatettuna
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen
Täyte:
sipulia
mätiä
Juustoportin smetanaa
tilliä
Ohje
- Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota kermaviiliin hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempään, esimerkiksi yön yli jääkaapissa.
- Kuumenna maito ja sulata voi. Sekoita taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä.
- Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
- Hienonna tilli ja sipuli. Laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytteeksi väliin sipulisilppua, tilliä, lusikallinen smetanaa ja mätiä.