Juustoportin meijerin vieressä seisoo ylväänä 1800-luvun lopulta peräisin oleva Vuohiluoman pappila, jolla on takanaan pitkä ja rikas historia. Nyt rakkaudella remontoitu pappila on valmis olemaan näyttämönä uusille tarinoille.
Juustoportin meijerin vieressä seisoo kaunis, keltainen Vuohiluoman pappila. Pappila on jo kolmas samalla paikalla ja valmistunut vuonna 1893. Kun Juustoportti hankki pappilan omistukseensa vuonna 2017, oli selvää, että talo kunnostetaan vanhaa kunnioittaen, mutta siitä ei kuitenkaan tehdä museota. Talon henki säilyi.
Yli satavuotiaalla rakennuksella olisikin upeita tarinoita kerrottavanaan, jos seinät osaisivat puhua. Vuohiluoman pappila on ollut Jalasjärven kirkkoherrojen virka-asunto. Pappila ei kuitenkaan ollut pelkästään kirkkoherran ja hänen perheensä koti, vaan myös pitäjän tapahtumien keskeinen näyttämö. Pappilan salissa kastettiin ja vihittiin, pidettiin kokouksia ja kestittiin vieraita. Pappiloiden ruokakulttuuri oli vahva, sillä pöytään saattoi aina istahtaa yllätysvieraita. Osa heistä on jättänyt jälkensä talon historiaan. Yläkuistin seinässä on vieraskirja, johon on nimensä kaivertanut säveltäjämestari Jean Sibelius. Hän vieraili perheineen pappilassa heinäkuussa 1915.
Tarinoiden kautta pääsee eläytymään Vuohiluoman pappilan vaiheisiin.
Kun sulkee silmänsä, voi kuulla miten jatkosotaan lähtevät miehet marssivat
pappilan ohitse juhannusyönä 1941. Tai voi hämmästellä, miten pappilassa uurastettiin perjantaisin. Silloin leivottiin leipiä ja makeita leivonnaisia.
Toistaiseksi Vuohiluoman pappila ei ole vuokrattavissa, vaan se on Juustoportti-konsernin omassa käytössä. Jo tehdyt varaukset toteutetaan sovitun mukaisesti.