Jälkiruuat

Lakkajogurttivaahto ja liekitetyt karamellileipäjuustot

Harri Syrjänen suunnitteli meille joulunajan jännittävimmän jälkkärin Juustoportin leipäjuustosta ja lakkajogurtista

Ainekset

1 prk Juustoportti vispikermaa
1 prk Juustoportti AB-lakkajogurttia (150 g)
1 Juustoportti leipäjuusto 140 g laktoositon
80 g valkosuklaata
4 rkl lakkahilloa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl Juustoportin kirnuvoita
Loraus konjakkia tai rommia

 

Ohje

1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
2. Vispaa kerma vaahdoksi.
3. Sekoita lakkajogurtti sekä sulatettu valkosuklaa sekaisin ja lisää kermavaahdon joukkoon. Sekoita hyvin.
4. Laita lasin pohjalle 1 rkl lakkahilloa ja lusikoi lakkavaahtoa päälle. Laita annokset jääkaappiin 2 tunnin ajaksi.
5. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi.
6. Laita kuumalle pannulle nokare voita ja fariinisokeria sekä leipäjuustokuutiot. Kun leipäjuusto on karamellisoitunut, lisää loraus konjakkia ja halutessasi liekitä turvallisesti.
Paista leipäjuustot vasta hetkeä ennen tarjoilua ja lusikoi ne lämpiminä lakka-jogurttivaahdon päälle🧡

Käytä näitä