Ainekset
2 kpl Juustoportti Smetana (130 g)
1 kg perunoita
2 dl Juustoportti ruokakermaa
1/2 sitruuna
1 punasipuli
2 kourallista babypinaattia
1/2 fenkoli
200 g kylmäsavulohta
100 g Juustoportti Viinitarhurin juustoa
suolaa, pippuria
Ohje
- Kuori ja viipaloi perunat.
- Leikkaa punasipuli ja fenkoli puolirenkaiksi.
- Lisää vuoan pohjalle kolmasosa perunoista, sitten puolet punasipulista, fenkolista, pinaatista ja kylmäsavulohesta. Nostele päälle puolet smetanasta.
- Lado uusi kerros, jossa kolmasosa perunoista, loput punasipulit, fenkolit, pinaatit, sekä kylmäsavulohet. lisää loput smetanasta. Purista sitruunan mehua vuokaan ja lisää ruokakerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele nätisti loput perunat vuoan päälle ja lisää päälle raastettua Viinitarhurin juustoa.
- Kypsennä uunissa 1 h 15 min 175 asteessa kunnes peruna on kypsää.