Ainekset
Pohja:
120 g (1,25 dl) Juustoportti kirnuvoita sulatettuna (huoneenlämpöisenä)
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Mustikkatäyte:
3 prk (á 150 g) Juustoportti AB-jogurtti vaniljaa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
200 g (n. 4 dl) pakastemustikoita
2 tl perunajauhoja
½ tl jauhettua kardemummaa
1 rosmariinin oksan lehdet hienonnettuna
Ohje
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Valmista pohja. Sekoita sulatettu kirnuvoi, kananmuna ja sokeri sähkövatkaimella sekaisin. Vatkaa joukkoon nopeasti muut pohjan raaka-aineet. Painele täyte piirakkavuoan (27 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille. Koita jättää piirakan pohja mahdollisimman paksuksi ja reunat mahdollisimman ohuiksi.
- Valmista täyte. Sekoita jogurtti, kananmunat ja sokeri kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa mustikat, perunajauhot, kardemumma ja rosmariini.
- Levitä mustikat piirakkapohjan päälle ja kaada jogurttitäyte mustikoiden päälle.
- Paista n. 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
- Anna piirakan jäähtyä täysin ennen tarjoilua. Voit halutessasi koristella annokset tomusokerilla ja rosmariinilla.