Ainekset
Pohja:
2,5 dl vettä
200g Juustoportin kirnuvoita
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 prk (150 g) Juustoportin mustakirsikka AB jogurttia
2 kpl munia
Kuorrutus:
2 rkl Juustoportin Vapaan lehmän maitoa
100 g Juustoportin kirnuvoita
200 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
Ohje
- Mittaa vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilaan. Kiehauta ja nosta jäähtymään.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää jauhoseokseen jäähtynyt kaakaoliemi, mustakirsikkajogurtti ja kananmunat.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa n. 20 min.
Jos haluat korkeamman piirakan, tee resepti kaksinkertaisena. Uunista riippuen, saattaa tarvita hieman pidemmän paistoajan.
Valmista kuorrutus
- Mittaa maito ja voi kattilaan, kiehauta ja jäähdytä seos.
- Sekoita jäähtyneeseen seokseen tomusokeri ja kaakao. Halutessasi voit lisätä tilkan kuumaa kahvia kuorrutteeseen, niin saat kiiltävän ja hyvin levittyvän kuorrutteen.
- Levitä seos jäähtyneen tortun päälle. Pinnalle voi ripotella suklaarouhetta koristeeksi.