Juustoja juhlahetkiin
Juustoja juhlahetkiin
Tarjoile Juustoportin juustoja juhlahetkiin. Katso herkulliset reseptit tai hae inspiraatiota omanlaiseen juustolautaseen. Juustoille on helppo löytää makupareja hedelmistä, kekseistä ja juomista, vain mielikuvitus on rajana!
Viinitarhurin juustoa, päärynää ja rosmariinia
AINEKSET
1–2 päärynää
1 rkl voita
1 tl hunajaa
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 pkt Juustoportin Viinitarhurin juustoa
Suolakeksejä
OHJE
Kuutioi päärynät. Kuumenna voi pannulla. Lisää hunaja, rosmariini ja päärynät. Paista 2–3 minuuttia, niin että päärynät pehmenevät. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jäähdytä. Paloittele juusto. Kokoa kekseille päärynää ja juustoa. Koristele rosmariinilla.
Vuohen Grand Reserve -juustoa, aprikoosia ja timjamia
AINEKSET
200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja
0,5 dl vettä
1 dl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl timjamia hienonnettuna
1 pkt Juustoportin Vuohen Grand Reserve -juustoa
Suolakeksejä
OHJE
Suikaloi aprikoosit ja laita kattilaan. Lisää vesi, sokeri, suola ja timjami. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Jäähdytä. Paloittele juusto. Kokoa kekseille juustoa ja aprikoosihilloketta. Koristele timjamilla.
Brandy-pähkinäjuustoa, pekaanipähkinää ja hunajaa
AINEKSET
100 g pekaanipähkinöitä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
1 pkt Juustoportin Brandy-pähkinä-juustoa
Suolakeksejä
Maitosuklaapipareita
OHJE
Paahda pähkinöitä kuumalla pannulla 1–2 minuuttia. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita ja kaada leivinpaperille jäähtymään. Rouhi pähkinät. Paloittele juusto. Kokoa kekseille juustoa ja pähkinöitä. Viimeistele rouhitulla maitosuklaapiparilla.
Kuva ja reseptit Kesko Oyj. Reseptit myös nettisivuilla.