Ainekset
TUULIHATTUTAIKINA
125 g Juustoportin kirnuvoita
125 g vettä
125 g maitoa
1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
4 kpl kananmunia
2,5 dl vehnäjauhoja
30 g mantelilastuja
TÄYTTEET
2 prk (150 g) Juustoportin mansikka-/kirsikka-/lakkajogurttirahkaa
4 dl Juustoportin vispikermaa
2 rkl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
400 g tuoreita mansikoita, kirsikoita tai lakkoja
1 dl tomusokeria
(syötäviä kukkia)
Ohje
TUULIHATTUTAIKINA
- Yhdistä maito, vesi, voi suola ja sokerit kattilassa, kuumenna seos kiehuvaksi.
- Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon vehnäjauho, vatkaa puukauhalla voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Jäähdytä seosta ja lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkaamista, kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
- Lisää tuulihattutaikina pursotuspussiin, jossa haluamasi tylla.
- Pursota tuulihattudonitsit leivinpaperin päälle uunipellille 20 kpl, halkaisija n. 5 cm.
- Koristele donitsit mantelilastuilla
- Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä ennen täyttöä.
DONITSIEN TÄYTTÄMINEN JA KORISTELU
- Halkaise tuulihattudonitsit keskeltä.
- Lisää donitsien pohjalle jogurttirahkaa.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri ja vaniljakreemijauhe, nosta hetkeksi kylmään.
- Lisää halkaistut mansikat, kirsikat tai lakat jogurttirahkan päälle.
- Lisää vispikerma pursotuspussiin, jossa haluamasi tylla.
- Pursota kermavaahto marjojen päälle.
- Nosta toinen puoli donitsista kermavaahdon päälle.
- Koristele leivokset tomusokerilla ja vaihtoehtoisesti myös syötävillä kukilla.
Tutustu tuotteisiin
Resepti @Vanilllacakes