Ainekset
1 prk vaahtoutuvaa kaura- tai soijakermaa
1 prk (200 g) Juustoportti Kaurakeviä
1 dl kondensoitua kookosmaitoa
½ tl piparkakkumaustetta
½ tl pomeranssinkuorta
1 tl vanilja-aromia
1 dl pakastepuolukoita
1-2 dl (gluteenittomia) piparkakkuja käsin murskattuna
Ohje
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon kaurakevi, kondensoitu kookosmaito, piparkakkumauste, pomeranssinkuori ja vanilja-aromi. Vatkaa vielä kunnolla sekaisin.
- Kääntele sekaan jäiset puolukat ja murskatut piparkakut.
- Kaada seos kakkuvuokaan tai kulhoon (vetoisuus n. 1 l). Pakasta jäädykettä hyvin peitettynä väh. 4 tuntia tai yön yli.
- Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Voit käyttää vuokaa kuumassa vesihauteessa, jollei jäädyke muuten irtoa astiasta. Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele puolukoilla ja piparkakuilla.