Jälkiruuat

Pipari-puolukkajäädyke VEGE (vegaaninen, gluteeniton)

10 annosta

Ainekset

1 prk vaahtoutuvaa kaura- tai soijakermaa
1 prk (200 g) Juustoportti Kaurakeviä
1 dl kondensoitua kookosmaitoa
½ tl piparkakkumaustetta
½ tl pomeranssinkuorta
1 tl vanilja-aromia
1 dl pakastepuolukoita
1-2 dl (gluteenittomia) piparkakkuja käsin murskattuna

Ohje

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon kaurakevi, kondensoitu kookosmaito, piparkakkumauste, pomeranssinkuori ja vanilja-aromi. Vatkaa vielä kunnolla sekaisin.
  2. Kääntele sekaan jäiset puolukat ja murskatut piparkakut.
  3. Kaada seos kakkuvuokaan tai kulhoon (vetoisuus n. 1 l). Pakasta jäädykettä hyvin peitettynä väh. 4 tuntia tai yön yli.
  4. Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Voit käyttää vuokaa kuumassa vesihauteessa, jollei jäädyke muuten irtoa astiasta. Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele puolukoilla ja piparkakuilla.

Käytä tätä!