Ainekset
Mustikkapiirakka:
2 kpl kananmuna
1,5 dl sokeri
2 tl vaniljasokeri
100 g Juustoportti kirnuvoi
3,5 dl vehnäjauhot
2 tl leivinjauhe
2 tl kardemumma
1 dl Juustoportti Vapaan lehmän kevytmaito
3 dl mustikoita (pakaste)
Vaniljakuorrute:
300 g Juustoportti kirnuvoi (huoneenlämpöinen)
250 g mascarpone
7 dl tomusokeri
1 rkl vaniljasokeri
1 kpl vaniljatanko
Koristeeksi tuoreita pensasmustikoita ja karhunvatukoita
Ohje
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, vuoraa noin 20×25 cm vuoka leivinpaperilla.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata kirnuvoi. Yhdistä kuivat aineet.
- Sekoita kuivat aineet, voisula ja sekä maito munavaahdon joukkoon varovasti ja sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat taikinaan ja sekoita.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Takista kypsyys tikulla. Anna piirakan jäähtyä täysin.
Valmista kuorrute
- Vatkaa kirnuvoi silkkiseksi vaahdoksi (vatkaa ainakin 5 minuuttia).
- Valuta mascarponesta ylimääräinen neste pois ja lisää mascarpone voin joukkoon vatkaten.
- Yhdistä joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä tyhjennä vaniljatankojen sisältö sekaan. Vatkaa kuohkeaksi. Laita kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin.
- Kuorruta jäähtynyt piirakka haluamallasi tavalla, asettele mustikoista ja karhunvatukoista haluamasi kuvio kuorrutteen päälle
Tutustu tuotteisiin
Kirnuvoi
Vapaan lehmän maito
Resepti Mari @saamarinkakut