Jälkiruuat

Porkkanakakku

Työaikaa noin tunti, varaa enemmän aikaa jäähtymiselle

10-12 annosta

Ainekset

Porkkanakakku:

150 g Juustoportti kirnuvoi
2 kpl kananmuna
2 dl sokeri
0,5 tl vaniljasokeri
2,5 dl vehnäjauhot
1 tl leivinjauhe
1 tl sooda
1 tl kaneli
250 g porkkanaraaste (noin 2 isoa porkkanaa)
70 g saksanpähkinät

Tyrni-valkosuklaakuorrute:

200 g valkosuklaa
100 g Juustoportti kirnuvoi (huoneenlämpöinen)
200 g tuorejuusto
2 dl tomusokeri
100 g tyrni (pakaste tai tuore)

Ohje

Pohja

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen, voitele ja korppujauhota 20 cm irtopohjavuoka.
  2. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Kuori ja raasta porkkanat. Rouhi saksanpähkinät.
  3. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon voisula ja sekoita varovasti.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä voivaahdon joukkoon, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Sekoita lopuksi taikinaan porkkanaraaste sekä pähkinärouhe.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorrutetta.

Valmista kuorrute

  1. Sulata tyrnit ja valuta ylimääräinen neste pois, soseuta marjat sauvasekoittimella. Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla, aina välissä sekoitellen, kunnes se on kokonaan sulanut. Jätä jäähtymään.
  2. Vatkaa Juustoportin kirnuvoi sekä tuorejuusto keskenään.
  3. Vatkaa sula valkosuklaa ja tomusokeri joukkoon. Lisää lopuksi tyrnisose ja vatkaa nopeasti tasaiseksi (huom! tyrnisoseen on oltava huoneenlämpöinen, ettei kuorrute juoksetu).
  4. Kuorruta jäähtynyt porkkanakakku kauttaaltaan kuorrutteella ja pursota päälle loput kuorrutteesta. Kuorrute jähmettyy jääkaapissa.

 

Resepti Mari @saamarinkakut