18 cm irtopohjavuoka
Pohja
75 g Juustoportti kirnuvoi
2 dl Juustoportti AB-vaniljajogurtti
2,5 dl vehnäjauhot
1,5 dl sokeri
1 tl sooda
1 tl vaniljasokeri
Kuorrute ja koristelu
2 dl Juustoportti kuohu- tai vispikerma
2 rkl vaniljasokeri
Koristeeksi mustikoita, mansikoita, vadelmia, mintunlehtiä tai karkkeja
Tarina maailman helpoimmasta kakusta
Kevään korvilla saimme idean ”maailman helpoimmasta kakusta”. Idea tuli mieheltä, joka kertoi toivovansa tällaista ohjetta joka vuosi tuskaillessaan erityisesti äitienpäivän juhlakakun leipomisen kanssa. Siispä tuumasta toimeen: Haastoimme Koko Suomi leipoo -voittajan Mari Pihlajamaan (@saamarinkakut) kehittämään maailman helpoimman kakun, joka maistuu myös erityisen hyvältä. Tämä on meidän lahjamme kaikille ei-niin-jauhopeukaloille, jotka haluavat muistaa läheistään juhlapäivänä, tai minä muuna tärkeänä päivänä tahansa.
Itse valmistus on nopea, sillä aineet sekoitetaan kauhalla sekaisin, jonka jälkeen kakku on valmis uuniin. Herkullisen ja vaniljaisen makunsa tämä maailman helpoin kakku saa Juustoportin laktoosittomasta vanilja AB-jugurtista. Lopuksi se kruunataan Juustoportin kuohukermalla. Kakku on helppo koristella oman maun mukaan marjoilla tai vaikka karkeilla.