Ainekset
Punajuuriletut
500 g Kasvisgallerian punajuurisosetta
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl Juustoportin Vapaan lehmän kevytmaitoa
1 tl suolaa
mustapippuria
Yrttikastike
200 g Juustoportin turkkilaista jogurttia
1,5 dl yrttejä (lehtipersilja, ruohosipuli, minttu)
ripaus sormisuolaa
Juustoportin kirnuvoita paistamiseen
Ohje
- Sekoita kaikki ainekset punajuurisoseen joukkoon.
- Anna seoksen turvota noin 15 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa kastike. Hienonna yrtit, sekoita jogurtin joukkoon, mausta suolalla ja nosta jääkaappiin maustumaan.
- Sulata pannulla nokare voita ja kaada pannulle noin 0,75 dl taikinaa. Taikina on aika paksua, joten 15 senttimetrin kokoiset letut saa paistettua isommallakin pannulla. Levittele taikina tasaiseksi ohuehkoksi kerrokseksi pannulle lastan avulla ja paista suht kovalla lämmöllä, kunnes letun pinta alkaa hyytyä. Paista lettu toiselta puolelta ja nosta tarjoiluastialle odottamaan.
Tarjoa lämpöiset punajuuriletut raikkaan kastikkeen kanssa.