Jälkiruuat

Blue Velvet samettinen mustikkakakku

Ainekset

Pohja
100 g Juustoportin kirnuvoita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl Juustoportin HYVIN mustikkaista mehukeittoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl valkoviinietikkaa

Täyte ja kuorrute
75 g Juustoportin kirnuvoita
2 dl Juustoportin kuohu- tai vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Kostutukseen
1 dl Juustoportin HYVIN mustikkaista mehukeittoa + ½ dl vettä

Päälle
mustikoita

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Voitele vuoka (20 cm halkaisija). Ota mehukeitto huoneenlämpöön.
  2. Sulata voi ja sekoita kulhossa keskenään kuivat raaka-aineet (vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja ruokasooda).
  3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. Lisää vuorotellen siivilän läpi jauhoseos, sulatettu voi sekä mustikkakeitto.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40-45 minuuttia uunin alatasolla.
  5. Valmista sillä aikaa täyte: ota voi pehmenemään hyvissä ajoin ja vatkaa sitä voimakkaasti ajan, jotta voista tulee kuohkea vaahtoa. Lisää vaahdoksi vatkattu kerma, tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.
  6. Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ainakin kahden tunnin ajan huoneenlämmössä. Sekoita kupissa mehukeitto ja vesi. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
  7. Kokoa kakku, kostuta kerrokset laimennetulla mehukeitolla ja laita täytettä n. 1 cm verran. Kuorruta lopulla täytekuorrutteella kakku ja koristele esim. mustikoin.

Käytä näitä