Ainekset
Pohja
4 kananmunia
2 dl sokeria
1 ½ vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte
½ prk (á 250 g) Mascarpone -tuorejuustoa
1 dl Juustoportin kuohukermaa
1 ½ dl HYVIN mustikkaista mehukeittoa
4 liivatelehteä
¾ dl sokeria
1 dl mustikoita
Päälle
tomusokeria ja kuivattua mustikkajauhetta
mintunlehtiä ja mustikkaa
Ohje
- Valmista ensin täyte: esivalmistele liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää mascarpone, mustikkainen mehukeitto ja liivatteet. Vatkaa kuohkeaksi, lisää mustikat ja laita kylmään jähmettymään tortun valmistamisen ajaksi.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilän läpi kulhossa keskenään sekoitetut vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisesen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Ripottele sokerin sekaan myös kuivattua mustikkajauhetta, niin saat kauniin pinnan.
- Levitä mustikka-mascarponevaahto täytteeksi ja kääri tiukasti rullalle. Anna tekeytyä kylmässä vähintään parin tunnin ajan ennen leikkaamista annospaloiksi.
- Ripottele päälle tomusokeria ja kuivattua mustikkajauhetta. Koristele.
P.S. Jos haluat kuorruttaa kakun täytemoussella, niin valmista sitä kaksinkertainen määrä!