Jälkiruuat

Lakkajogurttijäätelö ja kinuskia

4 annosta

Ainekset

Lakkajogurttijäätelö:

1 dl vettä
1,25 dl sokeria
(1rkl glukoosisiirappia)
1,5 dl lakkoja
3 dl Juustoportin kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 prk (150 g) Juustoportin AB-Lakkajogurttia

Pikakinuski:
1,25 dl fariinisokeria
2 dl Juustoportin kuohukermaa
2 tl Juustoportin kirnuvoita

Ohje

Lakkajogurttijäätelö:

  1. Keitä ensin siirappi vedestä ja sokerista. Mittaa ne molemmat teräskattilaan ja keitä keskilämmöllä n. 5-7 min, kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi.
  2. Mittaa sekaan glukoosisiirappi, jos käytät sitä. Jäätelön voi valmistaa ilmankin, mutta glukoosisiirappi tekee rakenteesta pehmeämmän. Jäähdytä valmistamasi seos jääkaapissa kylmäksi.
  3. Soseuta lakat ja paseeraa ne halutessasi. Vaahdota kerma ja vatkaa kevyesti sen joukkoon keltuaiset, vaniljasokeri ja jogurtti. Lopuksi kääntele kermaseokseen valmistamasi siirappi sekä paseeratut lakat.
  4. Kaada seos jäätelökoneeseen ja käytä sitä 15-20 min ajan. Vaihtoehtoisesti voit pakastaa seoksen tilavassa rasiassa ja sekoittaa jäätelöä vatkaimella pari kertaa pakastamisen alussa, jotta siitä tulisi ilmavampaa.

Pikakinuski:

  1. Mittaa sokeri ja kerma kattilaan ja sekoita ne vispilällä. Kuumenna kuplivaksi ja keitä keskilämmöllä n. 5 min, kunnes seos sakenee kinuskiksi.
  2. Sekoita lopuksi kinuskiin vähän voita.

Tarjoa jäätelö ja kinuski esimerkiksi sulatettujen lakkojen ja Juustoportin leipäjuustosiivun kera.