Jälkiruuat

Vegaaninen porkkanakakku

Halkaisijaltaan 26 cm kakkuvuoka

Ainekset

Pohja:
4 ½ dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl rypsiöljyä
3 dl fariinisokeria
1 ½ dl Juustoportin kaurajuomaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa

Voiteluun:
Vegaanista margariinia

Kuorrute:
150 g kasvipohjaista tuorejuustoa
75 g vegaanista margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Pähkinöitä

Ohje

  1. Pingota irtopohjaisen halkaisijaltaan noin 26 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi, voitele vuoan reunat margariinilla.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  3. Sekoita porkkanaraasteen joukkoon rypsiöljy, fariinisokeri ja kaurajuoma.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanaraasteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikun avulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku valmis. Jäähdytä huolella, mielellään seuraavaan päivään.
  6. Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuuston joukkoon pehmeä margariini. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla.
  7. Levitä kuorrute porkkanakakun päälle. Koristele halutessasi pähkinöillä.