Ainekset
Pohja:
4 ½ dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl rypsiöljyä
3 dl fariinisokeria
1 ½ dl Juustoportin kaurajuomaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
Voiteluun:
Vegaanista margariinia
Kuorrute:
150 g kasvipohjaista tuorejuustoa
75 g vegaanista margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
Pähkinöitä
Ohje
- Pingota irtopohjaisen halkaisijaltaan noin 26 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi, voitele vuoan reunat margariinilla.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Sekoita porkkanaraasteen joukkoon rypsiöljy, fariinisokeri ja kaurajuoma.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanaraasteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikun avulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku valmis. Jäähdytä huolella, mielellään seuraavaan päivään.
- Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuuston joukkoon pehmeä margariini. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla.
- Levitä kuorrute porkkanakakun päälle. Koristele halutessasi pähkinöillä.