Ainekset
Pohja:
100 g Juustoportin Kirnuvoita
100 g tummaa suklaata
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 kananmuna
1 dl fariinisokeria
100 g Pätkistä rouhittuna
Täyte:
5 dl Juustoportin kuohu- tai vispikermaa
2 rkl Minttuviinaa TAI 2 rkl minttuaromia
1 dl Juustoportin Vapaan lehmän maitoa
50 g valkosuklaata
1 limen mehu
5 liivatelehteä
vihreää elintarvikeväriä
Kuorrute:
140 g valkosuklaata
1 dl Juustoportin kuohu- tai vispikermaa
Koristelu:
tuoreita marjoja
suklaata
limen kuorta
Ohje
- Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
- Vaahdota kananmuna ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen sulan voi-suklaaseoksen kanssa.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista +200°C n. 15-20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi.
- Siirrä pohja jäähtymään.
- Liota liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä.
- Raasta limen kuori. Purista limemehu kuppiin ja säästä raastettu kuori koristelua varten.
- Kuumenna kattilassa 1 dl kermaa ja maitoa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kerma-maitoseoksen joukkoon. Lisää valkosuklaa ja kuumenna kunnes suklaa on sulanut. Lisää lopuksi minttuviina tai minttuaromi sekä limemehu ja sekoita hyvin. Siirrä seos jäähtymään.
- Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi.
- Yhdistä kermavaahto ja kerma-suklaaseos keskenään varovasti sekoittaen.
- Siirrä suklaakakkupohja tarjoilulautaselle. Puhdista irtopohjavuoan reunukset ja aseta vuoka takaisin kakun ympärille. Voit halutessasi käyttää reunakalvoa tai leivinpaperia suojataksesi vuoan. Reunan suojaamalla kakusta tulee siistimpi.
- Kaada seos suklaapohjan päälle, anna jähmettyä 2-4 tuntia tai yön yli.
- Koristele kakku haluamallasi tavalla.