Jälkiruuat

Hedelmiä ja leipäjuustoa sabayonissa

n. 20 min

4 annosta

Ainekset

Sabayonkastike:

2 dl puolikuivaa valkoviiniä tai omenamehua
0,75 dl sokeria
1,5 tl maissitärkkelystä
2 keltuaista

Lautaselle:

250 g Juustoportin leipäjuustoa
300 g hedelmiä (tuoreita viikunoita, kiiviä, appelsiinia, persikkaa tai rypäleitä)

Ohje

  1. Laita neste, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna poreilla minuutin ajan.
  2. Laita keltuaiset sekoituskulhoon ja kaada kuuma kastike keltuaisten päälle koko ajan voimakkaasti vatkaten.
  3. Jäähdytä kastike kylmävesihauteessa, sekoita silloin tällöin jäähtymisen aikana.
  4. Leikkaa leipäjuusto kolmioiksi, esikäsittele ja paloittele hedelmät.
  5. Annostele juustokolmiot ja hedelmäpalat lautasille. Valuta kastike annoksiin tai tarjoa se erikseen.