Ainekset
Sabayonkastike:
2 dl puolikuivaa valkoviiniä tai omenamehua
0,75 dl sokeria
1,5 tl maissitärkkelystä
2 keltuaista
Lautaselle:
250 g Juustoportin leipäjuustoa
300 g hedelmiä (tuoreita viikunoita, kiiviä, appelsiinia, persikkaa tai rypäleitä)
Ohje
- Laita neste, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna poreilla minuutin ajan.
- Laita keltuaiset sekoituskulhoon ja kaada kuuma kastike keltuaisten päälle koko ajan voimakkaasti vatkaten.
- Jäähdytä kastike kylmävesihauteessa, sekoita silloin tällöin jäähtymisen aikana.
- Leikkaa leipäjuusto kolmioiksi, esikäsittele ja paloittele hedelmät.
- Annostele juustokolmiot ja hedelmäpalat lautasille. Valuta kastike annoksiin tai tarjoa se erikseen.