Ainekset
Kesäpäivän britakakku
Pohja:
150 g pehmeää Juustoportin kirnuvoita
1,5 dl sokeria
5 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl Juustoportin Vapaan lehmän kevytmaitoa
Marenki:
5 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl mantelilastuja
Täyte:
1 prk sitruunarahkaa
2 dl Juustoportin kuohu- tai vispikermaa
mansikoita
Ohje
- Aloita valmistamalla kakkupohja. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen ja sekoita huolellisesti.
- Lisää kuivat aineet ja maito joukkoon vuorotellen niin, että aloitat ja lopetat kuivilla aineilla. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
- Valmista seuraavaksi marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon ohuena virtana ja sekoita samalla jatkuvasti. Marenkiseos on valmis, kun se on niin kiinteää, ettei se valu kulhosta.
- Kaada marenkiseos kakkupohjan päälle, ripottele mantelilastut päällimmäiseksi ja paista 180°C uunissa noin 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja leikkaa kakkupohja kahtia.
- Vaahdota kerma ja sekoita rahka joukkoon, levitä seos toisen puolikkaan päälle. Lisää pilkottuja mansikoita ja nosta toinen puolikas päälle.
Koristele britakakku mansikoilla ja nauti hyvässä seurassa!
Juustoportti Vapaan lehmän kevytmaito 1 l
Juustoportti kirnuvoi 200 g
Juustoportti vispikerma 500 ml